Psihičko zdravlje u zajednici – terapija po mjeri čovjeka

Psihičko zdravlje u zajednici – terapija po mjeri čovjeka

U sklopu projekta "Psihičko zdravlje u zajednici - terapija po mjeri čovjeka“ prikazujemo 4 dokumentarna filma Daniela Macklera (detaljnije  autoru), dokumentarni film Lea Regana, te talijanski igrani film Bio jednom grad luđaka.

Započeli smo sa serijom projekcija u svibnju 2013. u Kući ljudskih prava u Zagrebu. Projekcijama je bio prisutan i autor te odgovarao na pitanja iz publike.

Tijekom sljedeće dvije godine održali smo projekcije u gradovima diljem Hrvatske, uz potporu Ministarstva zdravlja RH. Na prvoj projekciji svojih filmova u svakom gradu gostovao je i Daniel Mackler.

U sklopu svake projekcije predviđeno je i gostovanje  stručnjaka s  područja zaštite psihičkog zdravlja koji bi u interakciji s publikom otvorili  javni dijalog te doprinijeli senzibilizaciji šire javnost.

Na području Zagreba projekt se u kontinuitetu razvija te provodi i dalje zahvaljujući potpori Grada Zagreba, Ureda za zdravstvo.

Pozivamo Vas da se uključite. Zajednički možemo ostvariti zadane ciljeve. Redovito ćemo Vas obavještavati o organiziranim projekcijama.

Filmovi Daniela Macklera dostupni su na internetu na slijedećem linku: http://wildtruth.net/dvdsub/hr/

Također, filmove možete naručiti uz donaciju od 40 kn a za pravne osobe (firme, institucije, udruge) cijena iznosi 80 kn što uključje prava na prikazivanje za nekomercijalne svrhe.

Narudžbe na medijateka@ludruga.hr, 097 77 35 836 ili online.