2. Međunarodni transdisciplinarni simpozij “Bioetika i aporije psihe”

2. Međunarodni transdisciplinarni simpozij “Bioetika i aporije psihe”

U Zagrebu će se 22., 23. i 24. studenoga 2018. godine u prostorima Centra za integrativnu bioetiku i Filozofskog fakulteta održati drugi međunarodni transdisciplinarni simpozij "Bioetika i aporije psihe".

Cilj simpozija je pluriperspektivno i interdisciplinarno povezati što više raznovrsnih korpusa znanja i iskustava (u rasponu od filozofije, sociologije, antropologije i psihologije, preko kognitivne znanosti, neuroznanosti i psihijatrijske medicinske prakse, do različitih kulturnih perspektiva) u svrhu destigmatizacije osoba s iskustvom poremećaja mentalnog zdravlja, rasvjetljavanja poteškoća vezanih uz ljudsku psihu te unapređivanja sustava očuvanja i brige o mentalnom zdravlju.

Fokus ovogodišnjeg simpozija bit će na dvije glavne teme: destigmatizaciji osoba sa psihičkim poteškoćama i mentalnim smetnjama putem umjetnosti, te na nužnosti uključivanja tema mentalnoga zdravlja u sustav ranog obrazovanja, usmjerenih na destigmatizaciju te prevenciju razvoja psihičkih poteškoća i mentalnih izazova promijenjenih stanja svijesti.

Prisustvovanje svim izlaganjima i radionicama biti će besplatno, a službeni je jezik simpozija hrvatski, što podrazumijeva i srodne južnoslavenske jezike, dok će gosti koji ih ne govore izlagati na engleskom jeziku.

Zainteresirani za radionice mogu se predbilježiti na mail [email protected].

Simpozij su-organiziraju udruga Ludruga, Sveučilišni centar za integrativnu bioetiku Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Centar za integrativnu bioetiku Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Hrvatsko bioetičko društvo, Hrvatsko filozofsko društvo i projekt »Zoom na psihu«.

Program 2. Međunarodnog transdisciplinarnog simpozija »Bioetika i Aporije psihe« možete pronaći ovdje, a cjelokupnu programsku publikaciju skupa možete pronaći ovdje.

Pratite događaj putem Facebook-a.