Stručnjaci po iskustvu (grupa uzajamne podrške)

Stručnjaci po iskustvu (grupa uzajamne podrške)

Grupa uzajamne psihičke podrške „Stručnjaci po iskustvu“ održava se svakog ponedjeljka od 19 do 21 sat u prostorijama Doma kulture Prečko.

Uzajamna pomoć znači slušati se i pomagati jedni drugima kao zajednica Jednakih. Nitko u grupi nije iznad bilo koga. Nema plaćenih profesionalaca ili osoblja koje nas vodi i definira.

Kad se okupimo s ljudima koji su prošli kroz patnju označenu kao psihička "bolest" otkrivamo i učimo nove načine da budemo zadovoljni.

Svatko od nas je stručnjak/inja po vlastitom iskustvu, a briga za druge je najčešće najbolji način da se brinemo za sebe. Kad aktivno. slušamo jedni druge, počinjemo razumijevati svoje i tuđe potrebe te kako ih ispuniti.

Grupe podrške su prijateljski otvorene i uključujuće, mjesto gdje se cijene i poštuju različite prespektive i životni izbori. Grupe podrške mogu postati mjesta na kojima će se njegovati mreže zajednice za uzajamnu pomoć, pomoć jednih drugima tijekom kriza, odnosi sa sustavom za psihičko zdravlje i učenje o novim mogućnostima.