UDRUGE GITA I LUDRUGA POZIVAJU VAS NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama

utorak 18. kolovoza 2020. s početkom u 11:00 sati

u Pučkom otvorenom učilištu, ul. Ivana Gorana Kovačića 2, Ogulin

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širimo mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način doprinosimo stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je udruga Luduga iz Zagreba, a partneri na projektu su: Udruga za psihosocijanu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje duševnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stiching koalicija za rad sa psihotraumom i mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici Ja kao i ti iz Osijeka i suradnici iz Splita.

Nakon kratkog predstavljanja nositelja projekta i svih partnera, provest ćemo vas kroz projektne aktivnosti koje će se provoditi u 7 županija tijekom 18 mjeseci.

Predviđeno trajanje službenog dijela programa je 2 sata, nakon čega ćemo uz domjenak nastaviti neformalno druženje.

Molimo vas da sudjelovanje potvrdite do petka 14.08.2020. na [email protected] ili na mob. +385 91 505 4463.

Radujemo se vašem dolasku.

 

Poziv na predstavljanje projekta
Preuzimanje (PDF)