CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA U ZAJEDNICI OSIJEK „JA KAO I TI“ POZIVA VAS NA PREDSTAVLJANJE PROJEKTA

Uspostava mobilnih timova peer podrške u zajednici za osobe sa psihosocijalnim teškoćama

1. rujna 2020. godine s početkom u 11 sati

u Hotelu Silver, Ul. Martina Divalta 84, Osijek

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širimo mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način doprinosimo stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH. Centar za pružanje usluga u zajednici Osijek „JA kao i TI“ će provoditi projektne aktivnosti na području Osječko – baranjske županije kao partner na projektu.

Cilj projekta je socijalno uključiti, osnažiti, te povećati kvalitetu života osoba sa psihosocijalnim teškoćama i članova njihovih obitelji. Razvijanjem peer podrške u zajednici širimo mrežu izvaninstitucionalnih usluga u lokalnim zajednicama i na taj način doprinosimo stvaranju preduvjeta za proces deinstitucionalizacije u RH.

Projekt se provodi u sklopu Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020., po pozivu: „Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici – faza I“. Ukupni proračun projekta iznosi 1.497.924,11 kuna i u cijelosti je financiran bespovratnim sredstvima Europskog socijalnog fonda.

Nositelj projekta je Udruga Ludruga iz Zagreba, a partneri na projektu su: Udruga za psihosocijanu pomoć Susret iz Zagreba, Udruga za unaprjeđenje mentalnog zdravlja Vrapčići iz Slavonskog Broda, Stiching koalicija za rad sa psihotraumom i mir iz Vukovara, Udruga za zaštitu i promociju mentalnog zdravlja u zajednici Gita iz Ogulina, Udruga za zaštitu prava psihijatrijskih pacijenata i unapređenje duševnog zdravlja i kvalitete života Lukjernica iz Dubrovnika, Centar za pružanje usluga u zajednici JA kao i TI iz Osijeka i suradnici iz Splita.

Nakon kratkog predstavljanja nositelja projekta i svih partnera, provest ćemo vas kroz projektne aktivnosti koje će se provoditi u 7 županija tijekom 18 mjeseci.

Predviđeno trajanje službenog dijela programa je 2 sata, nakon čega ćemo uz domjenak nastaviti neformalno druženje, vodeći računa o epidemiološkim mjerama.

Molimo vas da sudjelovanje obavezno potvrdite do srijede, 26.8.2020. na mail [email protected] ili na mob. +385 99 389 1201.

Radujemo se vašem dolasku.

 

Poziv na predstavljanje projekta
Preuzimanje (PDF)