IZLAZ – Zagreb, 23. – 28. travanj 2015.

IZLAZ – Zagreb, 23. – 28. travanj 2015.

Projekt PLAVE PRIČE

Program radionica "IZLAZ" u Zagrebu od 23.-28.travnja 2015. započinjemo Okruglim stolom koji će se održati 23. Travnja 2015. u Bogovićevoj 1/I. kat, dvorana Napredak, u 16,00 sati.

Nakon kratkog predstavljanja organizacija i udruga uključenih u regionalni projekt Plave priče, održat će se prezentacija programa radionica "Osama" koju je vodio dramski umjetnik i psihijatar Hrvoje Handl u Beogradu od 26. veljače do 03. ožujka 2015.

Tema za okrugli stol i radionicu u Zagrebu je pitanje pripadanja određenoj društvenoj skupini pod nazivom "IZLAZ".

Gosti: Danijela Trbović, urednica, novinarka, voditeljica
Hana Hegedušić, dramska umjetnica pri Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu
Nedim Malkočević, dramski umjetnik, voditelj dramske radionice ‘’IZLAZ’’
Boris Čakširan, umjetnički direktor, koreograf, kostimograf, voditelj projekta
Marko Pejović, psiholog, psihoterapeut, dramski pisac

Moderatori: Ksenija Kapelj, koordinatorica projekta za Hrvatsku
Hrvoje Handl, dramski umjetnik i psihijatar

Čovjek je društveno biće i onda, kada se osjeća da ne pripada većini društva ima potrebu pronaći istomišljenike i udružiti se s njima kako bi zaštitio svoja prava. No, pitanje je je li to baš uvijek svjesno? Kada mi to postajemo pripadnici neke skupine? Jesmo li uvijek svjesni što ta grupa očekuje od nas i želimo li prihvatiti ta pravila? Problem nastaje onda kada nas drugi počinju svrstavati u određenu skupinu i kada nam određuju pravila. Pa gdje je tu IZLAZ?

Ovo su samo neka od pitanja koja nas pokreću na razmišljanje i diskusiju o potrebi prava na izbor kako bi definirali IZLAZ iz raznih situacija koje nam donosi život.