Normalno je razlikovati se od drugih

Razumijevanje i terapija psihoza

Izradila Radna grupa Seminara o psihozama u dijalogu s osobama s iskustvom psihijatrijskog liječenja, njihovim obiteljima i terapeutima/znanstvenicima.

Ova brošura je pokušaj ujednačavanja stajališta osoba s iskustvom psihijatrijskog liječenja, njihovih obitelji i struke. To je teška, a možda i nemoguća zadaća jer ne postoji „bolesnik kao takav“, niti postoji „obitelj kao takva“. Spektar pozicija je širok. U tom smislu citiramo naslov brošure: „Normalno je razlikovati se od drugih“. Ipak, uz svu raznolikost, ne bismo smjeli izgubiti iz vida da je u brošuri riječ o poboljšanju položaja psihičkih bolesnika i njihovih obitelji. U tom kontekstu Savezno udruženje obitelji osoba sa psihičkim poteškoćama sudjeluje u njezinu izdavanju. Iako se možda poneka obitelj neće pronaći u ovoj brošuri jer psihoze doživljava sasvim drugačije i pritom dolazi u situacije  kojima nedostaje razumijevanja i podrške, rad uređivačkog tima zaslužuje respekt.

Progovoriti o temi psihičkih poremećaja, poticati prosvjećivanje i razumijevanje — to su ciljevi koje zastupaju i Savezno udruženje obitelji osoba sa psihičkim poteškoćama i pokrajinska udruženja.
Znamo da mnogi putovi mogu voditi tom cilju. Jedan od njih može biti i ova brošura.

Savezno udruženje obitelji osoba sa psihičkim poteškoćama (Njemačka)

Normalno je razlikovati se od drugih
Preuzmi brošuru