Otvoreni dijalog – Projekcija filma i tribina uz razgovor s autorom

Otvoreni dijalog – Projekcija filma i tribina uz razgovor s autorom

Petak, 30.11.2018., 19:00h, Multimedijalni institut // klub MaMa 

Film o terapeutskom pristupu "Otvoreni dijalog" s dalekog sjevera Finske - programu koji trenutno dobiva najbolje rezultate na svijetu kod prvih psihotičnih epizoda - otprilike 85% potpunog oporavka, velikom većinom bez antipsihotika...

Redatelj Daniel  Mackler, filmaš, pisac i glazbenik iz New Yorka kaže o sebi:

„Teme o kojima pišem bave se uzrocima, posljedicama i značajnom važnošću traumi proživljenih u djetinjstvu. Također sam deset godina radio kao psihoterapeut u New Yorku.

Posao psihoterapeuta je neusporedivo iskustvo – i velika povlastica. Neizmjerno sam zahvalan što sam mogao svjedočiti najdubljim dilemama svojih klijenata, vidjeti njihovo „pravo ja“ – i pružiti im pomoć kako najbolje znam i umijem.

U ožujku 2010. godine prestao sam raditi kao psihoterapeut. Bio sam spreman za traženje novih horizonata, nove izazove, novu slobodu, i upravo sam to i našao. Dosta sam putovao, couch-surfingom i autostopom, od tada sam snimio tri nova filma, naučio nove jezike, učio o sebi i nastavio oporavak od traumi iz djetinjstva, te na mnogo načina još uvijek ostao povezan sa svijetom mentalnog zdravlja -  proučavajući ga, kritizirajući, pokušavajući shvatiti što je dobro, i kako ga poboljšati.

Moja inspiracija dolazi od samorefleksije. Moje „pravo ja“, kao i „ja“ u svakom od nas, je prava tvornica čistoće i energije. Posljednjih 20 godina, posebnu pažnju pridajem samorefleksiji. Iskustvo mi je pokazalo da su odgovori koje tražimo već u nama - samo ih trebamo pronaći. Moj put samospoznaje i učenja o sebi trenutno uključuje pisanje dnevnika, analizu snova, suzdržavanje od seksualnih odnosa, kreativno izražavanje, provođenje vremena sa “pozitivnim” prijateljima – kao i težak rad!“

Dobrodošli su:
Stručnjaci u području psihičkog zdravlja, osobe koje imaju poteškoća u psihičkim funkcijama (sa ili bez dijagnoze), članovi obitelji i prijatelji dijagnosticiranih osoba, socijalni radnici, djelatnici i volonteri organizacija koje pružaju razne oblike podrške na polju psihičkog zdravlja, aktivisti za ljudska prava, osobe koje zanimaju rubna psihička iskustva izmijenjenih i ekstremnih stanja svijesti kao aspekt osobnog rasta i razvoja, te svi ostali zainteresirani.

Link na trailer.