Specijalni plan za svijet

Specijalni plan za svijet

Autorica: Erika Reicher- Ludruga

Pošto (poto) ti si, ničice padajući pod subotnjom hipotenuzom koju smo za sabat imali za viteški pečenu večericu, koju smo dobili od Poludnice, jer se nismo uspjeli, puzajući pobožno poleđuške, do određenog časa čaja u pet, izvući iz Ravni, zalijepljeni za klobučarevog zeca koji je marljivo ušima češkajući šape skupa s nama radio kolutom unatrag puni krug kako bi doživio dugo očekivanu ekstazu. Stražnjim ulicama dokonih ostataka tog nekad velebnog uzdihanog zdanja, spuštali smo se i penjali, četkajući i lašteći mamuze na svakoj stepenici brojeći do 83, kako je nalagala Kabbalah, mučki dokrajčujući krijesnice-prevrtljive predvodnice maligne pretvorbe u krastavog divovskog leptira, čija krila su bila ulaz i izlaz po kojem bi se uvijek mogli vraćati (a to nismo htjeli).

Da! Baš tad, dižući čašu magarećeg vina, iznio si mi Specijalni plan za svijet! Ovaj put bi trebao uspjeti, jer je u šesterokrakoj zvijezdi sa zapaljenom crvenom svijećom u očima prepečenog božićnog praščića ovaj put bila vrlo dobra prognoza za izgradnju kanala podno nezaustavljivog vrtuljka u crnoj rupi, kojim si se prošlog eona bio bezrazložno hvalio, ispuštajući zabunom jednog po jednog mutavog soba iz balonom napunjenog trbuha (koji si dao ugraditi radi OKP prekomjernog prejedanja saftnim bradavicama iz ogledala izvirujućih dodvornih lignji okićenih dugim niskama jeftinog biserja s gej parade kod križa na brdu u Sao Paulu, koje je Pandora uz pomoć jednog od Serafinovih zatočenika skrivala u kutijici osiguravajućeg društva, kako si mi bio ono nažalost ispovijedio), kako bi mogli poletjeti kroz kulise pozornice postavljene na ošamućenom vigotovom drvoredu prepunom tračnica na kojima bi španjolske karavane konstantno namjerno krivo preusmjeravali i to zbog jedne isto tako jeftine oklade bez uloga na koju je utjecala promijenjiva i slaba volja slavohlepnog moćnika Šećerane, koji nas je pratio još iz Aleksandrije.

Tvoja ideja ostavila me bez daha, što mi je napokon omogućilo da nosim masku za kisik i dodijeljena mi je medalja i voskom zapečačena pristupnica za članstvo u izvedbi Specijalnog plana za ovaj orgazmičkim bolom nakrcanih klaustrofobičnih i agorafobičnih sudionika paranoidnog karnevala u koji su me uvukli otevši mi fotoaparatom dušu, prilikom seta fotografija u jednog mamurnog Asteka izvađenog srca koji me cijelo vrijeme bezvoljno nuckao pretjerano zapaprenom čokoladom na koju su se napalila i Nefretiti (koja mi je još uvijek dužna haljinu od modrozelenih ameba i gorskih kristala koju si mi ti dao izraditi kod Dalai Lame), i zbog toga su započeli intergalaktički ratovi, do čijeg kraja, koji se nije nazirao, smo se oboje skrivali u napuštenom pisoaru u starog vjerodostojnog i iskusnog pravobranitelja našeg dugogodišnjeg poznanika Jude Iškariota, koji je uzeo za to u zalog kartaški kartel u Las Vegasu, jer ti nisi dobro pazio na priučene pretile kaluđerice koje su išle iz ruke u ruku mirogojskih grobara na privremenom radu u Sibiru, što je dobro popratio i F. M. Dostojevski i opisao u Sto tonskim stihovima.

Veselila sam se tvojoj moralnoj zamisli i po planu A su već počeli nestajati svi koje sam ikad voljela i znala sam da ću moć u miru pit pivu... Samo da ti nisi svako malo zahtijevao da te čoham plastičnom rukom za obuvanje cipela po leđima dok izazivaš svetog Tutankamonovog mačka da u tvojim pretijesnim vojničkim čizmama, jedući u Maksimiru prvomajski grah, daje izjavu za RTL o invaziji fašistoidnih jegulja s Planete majmuna, koje su uživale njihovu očinsku zaštitu.

Svi su tad brzo podvukli rep vičući: "Ko se nije skrio magarac je bio!", tako da nisam stigla do dugo podvojeno željenog Staklenog mora koje si mi otkupio od konjokradice na tajnom zadatku u Mezopotamiji (a koje sam mrzila jer je bilo napumpano Prozacom) i dotaknuvši ga nestati izustivši mističnu alkemijsku formulu: "Pik spas za mene!"