Tečaj za peer stručnjake i Tečaj za izradu osobnog plana oporavka

Tečaj za peer stručnjake i Tečaj za izradu osobnog plana oporavka

U Zagrebu će se od od 10.-12.03.2018. te 13.-15.03.2018. održati Tečaj za peer stručnjake i Tečaj za izradu osobnog plana oporavka te pozivamo sve zainteresirane da se prijave putem online obrasca.

Link na online obrazac za prijavu zainteresiranih polaznika tečajeva:  https://goo.gl/forms/yIrzX0gR4UGZuNlB2

Rok za prijavu sudionika je 28.02.2018.

Tečajevi se provode kao dio projekta Mobilni tim za psihosocijalnu potporu u zajednici, koji za primarni cilj ima educirati i osposobiti peer stručnjake za rad u mobilnom timu (stručnjake po iskustvu psihosocijalnog izazova). Nositelj projekta je udruga Ludruga u partnerstvu s udrugom Perspekta i Centrom za kulturu Trešnjevka, a financijski ga podupire Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Tečajeve će voditi Cassandra Barkman, peer stručnjakinja i certificirana peer edukatorica iz Nizozemske. Edukacije će trajati svaka po tri dana, uz jednodnevnu evaluacijsku radionicu na kraju svake. Na kraju edukacije, polaznicima će biti dodijeljena potvrda o položenom tečaju za peer stručnjake. 

Broj sudionika je ograničen, a sudjelovanje se ne naplaćuje te će prije provedbe tečajeva za sve zainteresirane biti organizirani:

  1. Iskustvena i informativna radionica (03.03.2018.),na kojoj će zainteresirani sudionici biti detaljno upoznati sa svime što se od njih očekuje te će imati priliku finalno odlučiti žele li sudjelovati u provedbi tečajeva. Sudjelovanje je obavezno.
  2. Selekcijski intervju s prijavljenim sudionicima, koji će provoditi socijalna pedagoginja, grupni terapeut i psihologinja.

Nakon provedenih radionica slijedi iskustveni dio u kojem će polaznici steći praktično iskustvo peer rada kroz sljedeće aktivnosti:

  1. Dnevni boravak s osobama u akutnim stanjima za trajanja radnog vremena članova obitelji osoba s psihosocijalnim izazov
  2. Kontinuirane kućne posjete i asistencija prilikom izrade vlastitog plana za oporavak. Cilj je oporavak i resocijalizacija (povratak na posao i fakultet, svakodnevno funkcioniranje u zajednici…).
  3. Jednokratne intervencije u kriznim situacijama, koje za primarni cilj imaju prevenciju (re)hospitalizacije.

U radu tima će također djelovati i stručnjaci po struci (psihijatrica, defektologinja i gestalt terapeutkinja, socijalna pedagoginja, medicinski tehničar i psihologinja),  a jednom mjesečno će se provoditi stručna supervizija s članovima tima i bit će im dostupna redovita savjetovanja te stručne terenske konzultacij

Za dodatna pitanja se možete obratiti na:

Marija Savić
[email protected]
+385976613295