Živa knjižnica

Živa knjižnica

Kada ste posljednji put pročitali neku dobru knjigu koja vam je promijenila pogled na svijet?

U Živoj knjižnici nudimo na posudbu upravo takve knjige koje podižu svijest i mijenjaju pogled na svijet. Jedina je razlika to što su knjige iz naše knjižnice stvarni ljudi! I umjesto da ih čitamo, s njima razgovaramo.

Dođite u Živu knjižnicu na druženje s ljudima-knjigama i preispitajte svoja uvjerenja, stavove i predrasude. Upoznajte ljude koji su po nečemu drugačiji, ali nadasve originalni, autentični i inspirativni. Posudite ljude-knjige za kratki razgovor i odaberite među njima svoje bestsellere!

Na posudbu nudimo sljedeće naslove:
Rasna pripadnost - crnac
Beskućništvo
Alkoholizam
Nacionalna manjina - Srbi
Branitelji i PTSP
LGBTI osobe
Depresija
Shizofrenija

Ne sudi knjigu po koricama! Dođi upoznati stvarne ljude sa stvarnim ljudskim pričama. Jedino na taj način možemo promijeniti svijet.
VRIJEME: 20. 12. 2014. (subota) od 15:00 do 20:00
MJESTO: Dom kulture Prečko, Prečko 2a
ORGANIZATOR: Ludruga - 100% ljudi, uz potporu Grada Zagreba iz područja promicanja ljudskih prava i logističku podršku Centra za kulturu Trešnjevka
INFORMACIJE I KONTAKT: 091 511 5977, 097 773 5836

Posjetitelji su dobrodošli u bilo koje vrijeme unutar radnog vremena Žive knjižnice. Ulaz slobodan.

 

Više o organizaciji prostora i pravilima Žive knjižnice:

 

ORGANIZACIJA PROSTORA KNJIŽNICE

Živa knjižnica podijeljena je na sljedeće prostore:

a) Pult knjižničara – prostor za registraciju čitatelja i odabir knjiga iz kataloga

b) Polica s knjigama – prostor u kojem knjige čekaju na posudbu

c) Čitaonica – prostor za razgovor s knjigama

d) Čekaonica – prostor za predah, razgovor s drugim posjetiteljima, snack i piće

 

PRAVILA ŽIVE KNJIŽNICE

1) Posudbu knjige mogu zatražiti samo registrirani posjetitelji. Registracija se vrši na pultu knjižničara gdje se dobiva Članska iskaznica. Registracija je besplatna.

2) Usluge knjižnice besplatne su za sve registrirane posjetitelje.

3) Knjige za posudbu biraju se iz kataloga knjižnice koji se nalazi na pultu knjižničara.

4) Knjige se posuđuju na 30 minuta.

5) Ako je knjiga za koju ste zainteresirani trenutno na posudbi, knjižničari će ponuditi ostale knjige koje su trenutno na polici ili zamoliti posjetitelje da pričekaju u čitaonici knjižnice vrijeme za posudbu. U čitaonici možete prolistati stvarne knjige i časopise, ponuditi se grickalicama i pićem i družiti se s ostalim posjetiteljima.

6) Ukoliko nakon isteka vremena razgovora s knjigom želite produljiti vrijeme posudbe knjige, javite se knjižničaru. Ako knjiga nema rezervaciju nakon isteka Vašeg vremena, posudbu knjige smijete produljiti na dodatnih 15 minuta.

7) Ukoliko se u određenom vremenskog razdoblju u knjižnici nađe veći broj posjetitelja, knjižničari smiju skratiti vrijeme posudbe knjige na kraće od 30 minuta kako bi svi posjetitelji dobili mogućnost posudbe knjige. Također postoji mogućnost da više posjetitelja razgovara u isto vrijeme s jednom knjigom. Razgovor u skupinama određuju knjižničari ili sami posjetitelji ukoliko osjete da bi im bilo ugodnije razgovarati s knjigom u društvu ostalih posjetitelja.

8) Čitatelj mora vratiti knjigu u istom mentalnom i fizičkom stanju u kojem ju je posudio. Strogo je zabranjeno oštećivanje knjige, trganje ili savijanje stranica, prolijevanje tekućine po knjizi ili bilo kakvo drugo narušavanje dostojanstva knjige.

9) Čitatelj prihvaća činjenicu da knjiga može završiti razgovor ukoliko se ne osjeća ugodno u društvu čitatelja.

10) Molimo Vas da u prostoru knjižnice isključite mobitele i poštujete tišinu. Hvala.