Daniel Mackler

Daniel Mackler

Ja sam Daniel Mackler, filmaš, pisac i glazbenik iz New Yorka. Teme o kojima pišem bave se uzrocima, posljedicama i značajnom važnošću traumi proživljenih u djetinjstvu. Također sam deset godina radio kao psihoterapeut u New Yorku.

Posao psihoterapeuta je neusporedivo iskustvo – i velika povlastica. Neizmjerno sam zahvalan što sam mogao svjedočiti najdubljim dilemama svojih klijenata, vidjeti njihovo „pravo ja“ – i pružiti im pomoć kako najbolje znam i umijem.

U ožujku 2010. godine prestao sam raditi kao psihoterapeut. Bio sam spreman za traženje novih horizonata, nove izazove, novu slobodu, i upravo sam to i našao. Dosta sam putovao, couch-surfingom i autostopom, od tada sam snimio tri nova filma, naučio nove jezike, učio o sebi i nastavio oporavak od traumi iz djetinjstva, te na mnogo načina još uvijek ostao povezan sa svijetom mentalnog zdravlja -  proučavajući ga, kritizirajući, pokušavajući shvatiti što je dobro, i kako ga poboljšati.

Moja inspiracija dolazi od samorefleksije. Moje „pravo ja“, kao i „ja“ u svakom od nas, je prava tvornica čistoće i energije. Posljednjih 20 godina, posebnu pažnju pridajem samorefleksiji. Iskustvo mi je pokazalo da su odgovori koje tražimo već u nama - samo ih trebamo pronaći. Moj put samospoznaje i učenja o sebi trenutno uključuje pisanje dnevnika, analizu snova, suzdržavanje od seksualnih odnosa, kreativno izražavanje, provođenje vremena sa “pozitivnim” prijateljima – kao i težak rad!

Više o Daniel Mackleru možete saznati na www.wildtruth.net