Donatorska akcija – S druge strane ogledala: Od pacijenta do programera

Donatorska akcija – S druge strane ogledala: Od pacijenta do programera

Zaklada SOLIDARNA i udruga Ludruga organiziraju dobrotvornu kazališnu večer i popratnu donatorsku akciju „S druge strane ogledala: Od pacijenta do programera“ koja će se održati u sklopu Tjedna mentalnog zdravlja, u subotu 12. listopada 2019. u 19h u Kulturnom centru mladih Ribnjak.

Svrha ove donatorske akcije je solidarna podrška gospodinu Hrvoju, 38-godišnjem pacijentu Neuropsihijatrijske bolnice u Popovači koji je uz snažnu volju i podršku svog terapijskog tima odlučio završiti studij informatike Fakulteta organizacije i informatike u Varaždinu i postati programer, i to ovdje i sada, dok je na liječenju u bolnici!

Odgovorili smo na molbu njegovog terapijskog tima da podržimo gospodina Hrvoja, a time i posvećeno osoblje bolnice u zajedničkom pothvatu izlaska iz društvene izolacije uz kreativni terapijski pristup u kojem je studiranje dio oporavka. Cilj nam je uz vašu podršku prikupiti cjelokupni iznos dvogodišnje školarine od 14.600 kn koji bi gospodinu Hrvoju omogućio mirno studiranje, sve do diplome programera. Naime Hrvoje je nezaposlen te na liječenju i nema izvora iz kojih može pokriti ovaj trošak, dok naš sustav podrške u zapošljavanju ne predviđa ovakav oblik podrške za visoko obrazovanje. Upravo zanimanje programera omogućuje Hrvoju budući rad u ritmu koji će odgovarati njegovim zdravstvenim mogućnostima kao i konkurentnost na digitalnom tržištu rada, povrh njegove lokalne zajednice u Slavoniji.

Kulturni program uključuje izvedbu polusatne kazališne predstave „S druge strane ogledala“ nastale u sklopu radionica forum teatra udruge Ludruga, nakon čega slijedi prigodni razgovor o izazovima i iskoracima u uključivanju osoba sa psiho-socijalnim izazovima u obrazovanje i rad

Ovo je prilika za iskaz povjerenja u kreativnost, entuzijazam i radnu sposobnost svake osobe u našem društvu, bez obzira na imovinsku i psihičku dijagnozu! Vašu donaciju možete uplatiti putem online doniralice ili na račun zaklade SOLIDARNA, a donaciju ćete moći dati i na samom događaju.

Donatorska akcija otvorena je do kraja listopada.

Akciju možete pratiti i podržati i na službenoj Facebook stranici.

Program
dobrotvorne kazališne predstave i prigodnog razgovora

Upute za doniranje
za akciju „S druge strane ogledala: Od pacijenta do programera“